Παπούτσια και χαμόγελα για τα παιδιά όλης της Κρήτης!

Το Μαζί για το Παιδί, για 3η συνεχόμενη χρονιά επισκέπτεται την Κρήτη προκειμένου να διανείμει  δωρεάν  καινούργια παπούτσια  σε παραπάνω από 1.600 παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα η δράση  της διανομής των παπουτσιών TOMS θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με οργανώσεις και κοινωνικές υπηρεσίες δημοσίων φορέων, θα ξεκινήσει από τις 19 Ιουνίου από την Νεάπολη Λασιθίου, θα συνεχιστεί στον Άγιο Νικόλαο, στο Ηράκλειο, στα Ανώγεια, στο Ρέθυμνο, στις Βρύσες και θα ολοκληρωθεί στα Χανιά στις 23 Ιουνίου.

Στη σχετική ανακοίνωση για την πρωτοβουλία αναφέρεται :

Σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι οι εθελοντές και οι υποστηρικτές μας Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει το Μαζί για το Παιδί, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας και την συμπαράσταση των χορηγών μας.

Πιο συγκεκριμένα δίπλα στους σταθερούς χορηγούς μας,  οι άνθρωποι των καταστημάτων Cosmos Sport (www.cosmossport.gr), της κορυφαίας αλυσίδας αθλητικών ειδών, υποστηρίζουν αδιάλειπτα τα τελευταία 3 χρόνια την εκστρατεία μας στην Κρήτη, αναλαμβάνοντας τα έξοδα μεταφοράς και διανομής των παπουτσιών.

Σκοπός της δράσης
Το Μαζί για το Παιδί είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Η διαδικασία της διανομής
Η διανομή των παπουτσιών έχει προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης του Μαζί για το Παιδί με κοινωνικούς και δημοτικούς φορείς κάθε περιοχής και αφορά τους ωφελούμενους που έχουν δηλώσει εκ των προτέρων το ενδιαφέρον τους.
Οι εκπρόσωποι του Μαζί για το Παιδί μαζί με εθελοντές θα επισκεφθούν τους φορείς, εκεί θα έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές.

Μοιράζοντας παπούτσια σε παιδιά σε ανάγκη όλη την Ελλάδα
Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 28.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά του Μαζί για το Παιδί μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά!
Από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριου του 2017, θα πραγματοποιηθούν διανομές σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη.