Θέλουν κάποιοι να κλείσουν την Παιδοχειρουργική του Νοσοκομείου Χανίων πριν καλά – καλά ανοίξει; (βίντεο)

Πολύ μεγάλες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, αναφορικά με το Παιδοχειρουργικό Τμήμα, που αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου!

Πριν από λίγες ημέρες έγινε η αξιολόγηση και επιλέχθηκε ο δεύτερος παιδοχειρουργός, προκειμένου να λειτουργήσει όπως πρέπει, και να αποκτήσει μία κλινική που ποτέ δεν είχε το Νοσοκομείο Χανίων και πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Ιατρική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της και τους δύο παιδοχειρουργούς, κλείνοντας την κλινική στα Χανιά πριν καλά-καλά ανοίξει!

Αληθεύει κύριοι της ΔΥΠΕ ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο αίτημα από το ΠΑΓΝΗ;

Μιλώντας στο Parakritika.gr, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης, ξεκαθαρίζει πως δεν αποφασίζει η Ιατρική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ το τι θα γίνει, αλλά η ΔΥΠΕ. «Εξάλλου, αν υπήρχαν οι όποιες προθέσεις κλεισίματος, τότε για ποιο λόγο προκηρύχθηκε η δεύτερη θέση», σημειώνει ο κ. Βουλγαρίδης.

Ωστόσο, ο παιδοχειρουργός αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται καν στο Νοσοκομείο Χανίων, αφού ο διευθυντής είναι σε άδεια μέχρι τις 16 του μηνός και με σχετική απόφαση, στην οποία συναίνεσε η διοίκηση του ιδρύματος, καθώς δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει σε μία κλινική που ουσιαστικά δεν γνώριζε, καλύπτει τις εφημερίες στο ΠΑΓΝΗ!!!

Ουσιαστικά δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παιδοχειρουργικό τμήμα στο Νοσοκομείο Χανίων, αλλά… μικρό το κακό, αφού έτσι ήταν επί σειρά ετών, μέχρι να πάρει τις σχετικές αποφάσεις η νυν διοίκηση και να προχωρήσει στη δημιουργία του.

Εν τω μεταξύ, έγκυρες πηγές του Parakritika.gr αναφέρουν ότι ο γιατρός ήταν προγραμματισμένο να κάνει εφημερίες στο ΠΑΓΝΗ μέχρι τα τέλη Αυγούστου και δεν επρόκειτο να επιστρέψει στα Χανιά στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτό δεν το διέψευσε ο κ. Βουλγαρίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ήδη έχει αλλάξει το πρόγραμμα εφημεριών και ο γιατρός θα τις κάνει όλες μέσα στο α’ 15ήμερο, ώστε στο δεύτερο μισό του Αυγούστου να βρίσκεται κανονικά στα Χανιά.

Το Parakritika.gr θα παρακολουθεί το όλο θέμα, γιατί όπου υπάρχει καπνός λένε πως υπάρχει και φωτιά! Μακάρι να μην πάνε στράφι οι προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων και σε λίγο καιρό δούμε εντελώς διαφορετικά πράγματα!