Ν. Λαγομιτζής: Θα έχει τεράστια ιστορική ευθύνη η διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. Χανιά

Ηχηρή παρέμβαση του πρώην προέδρου του Α.Ο. Χανιά Νίκου Λαγομιτζή για την επικείμενη συνένωση της ομάδας με τον Κισσαμικό.

Ο κ. Λαγομιτζής κάνει λόγο για ιστορική ευθύνη της διοίκησης του Ερασιτέχνη σε περίπτωση που παραχαραχθεί ή χαθεί το έμβλημα του «ιστορικού».

Αναλυτικά:

Αναφορικά με την υποτιθέμενη συνένωση των ομάδων ΑΟΧ-Κισσαμικός, είναι σαφές πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγχώνευση των σωματείων. Απλή μετονομασία του καταστατικού του (φίλιου σωματείου) Κισσαμικού σε «Χανιά» δε θα ισχύσει από φέτος και θα είναι έωλη λόγω συγχύσεως με το υφιστάμενο σωματείο ΑΟ ΧΑΝΙΑ.

Εφιστώ δε την προσοχή στη διοίκηση του ερασιτέχνη ΑΟ ΧΑΝΙΑ. Θα έχουν τεράστια ιστορική κι άλλου χαρακτήρα ευθύνη για την τυχόν απώλεια ή παραχάραξη του εμλβήματος του ιστορικού συλλόγου των Χανίων, θα αποτελούν όνειδος για την αθλητική ιστορία του τόπου. Να υπενθυμίσω πως η διοίκηση πρωτοδικείου της ΠΑΕ 2012-2013 έτσι ξεκίνησε τη δράση της, να διαφυλάξει το σήμα, το όνομα και την ιστορία του ομίλου, εξασφαλίζοντας τελικά και την άνοδο στη Β΄ εθνική. Υπενθυμίζω δε πως μέλος προηγούμενης διοίκησης βρίσκεται κατηγορούμενος ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων για το αδίκημα του αρ. 364 ΠΚ (δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας).

Υπενθυμίζω τέλος πως εγώ είχα προτείνει, κατά τη λήξη της θητείας μου ως προέδρου του ΑΟΧ, το 2013, στα αρμόδια όργανα του χανιώτικου ποδοσφαίρου τη συγχώνευση και των τριών σωματείων του νομού (ΑΟΧ, ΑΟΠ και Κισσαμικός), με τη μεταφορά του εμβλήματος και ονόματος στην Α΄εθνική και τη συγκρότηση διοίκησης από μέλη του ΑΟΠ και του Κισσαμικού, με τη συμμετοχή μόλις ενός από τον ΑΟΧ (ενός παλαίμαχου ποδοσφαριστή).

Υποδέχτηκα δε με χαρά την πρωτοβουλία περί συνεργασίας ΑΟΧ-Κισσαμικού, με την προϋπόθεση όμως να υπάρξει πραγματική συγχώνευση, ώστε να διατηρηθεί ΑΤΟΦΙΟ το σήμα και το όνομα του ιστορικού μας σωματείου, ώστε να αγκαλιάσουν οι πολυπληθείς φίλαθλοι του ΑΟΧ μας τη νέα προσπάθεια δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας στο νομό. Άλλο όμως αυτό κι άλλο η απόπειρα εξαπάτησης των φιλάθλων του νομού, μέσω δημιουργίας ερμαφρόδιτων θνησιγενών σχημάτων.

Καλώ λοιπόν άπαντες σε εγρήγορση και κυρίως καλώ αυτούς που διαπραγματεύονται τα ως άνω ζητήματα να τα αντιμετωπίσουν με ευθύνη κι όχι απλά ως ευκαιρία για «αρπαχτή».

2 Replies to “Ν. Λαγομιτζής: Θα έχει τεράστια ιστορική ευθύνη η διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. Χανιά”

Comments are closed.