Να είναι ήσυχοι οι κάτοικοι, δεν αλλοιώνουμε τη Χρυσή Ακτή! Τι αναφέρει στο Parakritika.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων

Ορύγματα, φερτά υλικά και πολλά σκουπίδια που σωρεύτηκαν στην Χρυσή Ακτή επέβαλλαν την παρέμβαση του Δήμου Χανίων, προκειμένου να αποκατασταθεί η όλη περιοχή και να μην έχουμε χειρότερα σε ενδεχόμενη νέα πλημμύρα.

Μιλώντας στο Parakritika.gr, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, τονίζει πως δεν πρόκειται για καμία διάνοιξη δρόμου, ούτε για καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως φοβούνται οι περίοικοι, αλλά για τεχνικές παρεμβάσεις, μετά την καταστροφή της 26ης Οκτωβρίου.

«Αλλοιώθηκε η εικόνα της περιοχής από τα υλικά που κατέβηκαν με το νερό. Δεν υπήρχε κανένα καθαρό σημείο άμμου, ενώ εμφανίστηκαν και πολλές εκβολές ποταμών. Με ίδια μέσα προσπαθούμε να κάνουμε ότι απαιτείται για να μην έχουμε χειρότερα. Μαζέψαμε πάνω από 70 φορτηγά σκουπίδια, πήραμε πολύ μεγάλη ποσότητα άμμου για κοσκίνισμα και επανατοποθέτησή της με στρώσιμο και μεταφορά, ειδικά στην περιοχή της Χρυσής Ακτής. Η κατάσταση ήταν απερίγραπτη. Να μην ανησυχούν οι πολίτες, δεν πρόκειται για κανένα νέο δρόμο, ούτε προβαίνουν κάποιοι σε αμμοληψίες. Έπρεπε να γίνει αυτή η παρέμβαση», σημειώνει ο κ. Ξανθουδάκης.

Ο κ. Ξανθουδάκης ξεκαθαρίζει πάντως τα πράγματα, καθώς, η απάντηση του Δημάρχου Χανίων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περί άγνοιας του τι συμβαίνει στην περιοχή είχε προκαλέσει τα εύλογα ερωτήματα των πολιτών.