Προς τι τα κάγκελα; Τι συμβαίνει με την απαγόρευση στάθμευσης στο Παλιό Τελωνείο και στο ΚΑΜ;

Μπορεί η εικόνα του καλοκαιριού με την «εξαφάνιση» των αυτοκινήτων από τους χώρους στο Παλιό Τελωνείο (Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης») και στο ΚΑΜ να ήταν ευχάριστη για τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους των Χανίων, ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το αν το μέτρο της απαγόρευσης εξακολουθεί να ισχύει ή όχι και το χειμώνα.

Κι αυτό γιατί τα κάγκελα στην ανατολική είσοδο στο Ενετικό Λιμάνι (πάνω από τα νεώρια) την ημέρα των Θεοφανείων προκάλεσαν πολλά ερωτήματα!

Μπορεί κανείς να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με το ζήτημα της στάθμευσης στα συγκεκριμένα σημεία, καθώς τα μέτρα ίσχυαν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, και εάν υπάρχει παράταση;

Αρκετοί καταστηματάρχες που είναι υπέρ του μέτρου τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ο κόσμος είναι πάρα πολύς στο Ενετικό Λιμάνι, εκφράζουν την απορία τους για τα… κάγκελα, ζητώντας να αρθεί το μέτρο για δύο με τρεις μήνες το χειμώνα, κυρίως για τη διευκόλυνση των Χανιωτών!

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συναπόφαση του Λιμεναρχείου και του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, απαγορεύτηκε σε 24ωρη βάση, η κίνηση, στάση και στάθμευση οχημάτων στην πλατεία Κατεχάκη, καθώς και στην Ακτή Κουντουριώτη, Ακτή Τομπάζη, Σουρμελή, Ακτή Ενώσεως, αλλά και στο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού βόρεια και δυτικά του Νεωρίου του Μόρο.

Η απαγόρευση, ίσχυε έως τις 15 Οκτωβρίου 2017, έχοντας ως στόχο την ασφάλεια των πεζών, δεδομένης της αυξημένης κίνησης που επικρατεί στους δρόμους και στους χώρους της ευρύτερης περιοχής.

Η απόφαση αυτή είχε βρει σύμφωνους τους επιχειρηματίες της εστίασης δεδομένου ότι ο σύλλογός τους εδώ και μήνες είχε επισημάνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κυρίως για να διατηρηθεί μία υψηλής αισθητικής και ποιότητας εικόνα στο λιμάνι κατά την περίοδο της τουριστικής ακμής.

Ο Λιμενάρχης Χανίων, αντιπλοίαρχος Αναστάσιος Ζαΐμης, είχε υπογράψει την απόφαση απαγόρευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας, διευκρινίζοντας μέσω αυτής, ότι τα καταστήματα θα τροφοδοτούνταν από τις 7 έως τις 9 το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *