Οικολογικό «έγκλημα» στον Αποκόρωνα! Γέμισε κατσιγάρους το μικρό ποτάμι που καταλήγει στον Κοιλιάρη! (φωτο)

Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως οικολογικό «εγκλημα», αφού κάποιοι θεώρησαν… σωστό να αδειάσουν κατσιγάρους και λάδια μέσα σε μικρό ξηροπόταμο στον Αποκόρωνα!

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Parakritika.gr και απέστειλε ο κ. Σ.Ι., περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο, «αποτυπώνεται» ολοκάθαρα η ανευθυνότητα αυτών που αποφάσισαν να ρίξουν τα λάδια μέσα στο νερό.

Πρόκειται για τον ποταμό Αναβρετή, τον ξηροπόταμο κάτω από το γήπεδο του Νέου Χωριού, που συναντά λίγο παρακάτω τον ποταμό Κοιλιάρη, που περνά μέσα από τις Καλύβες και καταλήγει στη θάλασσα!

Όπως αναφέρει ο αναγνώστης μας, οι κατσιγάροι έχουν παρατηρηθεί εδώ και δύο εβδομάδες στον ξηροπόταμο, ενώ σε ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα παραασυρθούν προς τον Κοιλιάρη.

Ας αναλάβουν λοιπόν κάποιοι τις ευθύνες τους και να ερευνηθεί ποιος ή ποιοι προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ήδη, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, έχει ενημερωθεί και αναμένεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις Υπηρεσίες, καθώς ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος.

Αναδεικνύεται έτσι το μείζον ζήτημα με την επεξεργασία των αποβλήτων των ελαιουργείων, ένα θέμα που έχει προχωρήσει ο Δήμος, με την Αναπτυξιακή να ψάχνει να βρει χώρο για να εγκατασταθεί μία τέτοια μονάδα.

«Θα είναι μία επένδυση για το ίδιο το περιβάλλον και την προστασία του, καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τον υδροφόρο ορίζοντα. Η μονάδα θα επεξεργάζεται απόβλητα και υποπροϊόντα των ελαιουργείων, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα σε όλο τον Αποκόρωνα. Θα δώσει πάνω από 200 θέσεις εργασίας. Είναι μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 80 εκ. ευρώ που θα δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα με τους κατσιγάρους, δίνοντας περαιτέρω βιωσιμότητα σε οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως τα ελαιουργεία. Στον Αποκόρωνα λειτουργούν 12 πιστοποιημένα ελαιουργεία, που παράγουν 7.000 τόνους ελαιόλαδο. Θέλουμε και την ελαιοκομία να ανθεί και τα ελαιουργεία να συνεχίσουν να λειτουργούν. Θεωρώ ότι σε ένα χρόνο, λογικά, η μονάδα θα λειτουργεί», σημειώνει ο κ. Κουκιανάκης.

One Reply to “Οικολογικό «έγκλημα» στον Αποκόρωνα! Γέμισε κατσιγάρους το μικρό ποτάμι που καταλήγει στον Κοιλιάρη! (φωτο)”

  1. Πλάκα μας κάνει ο δήμαρχος !!!! Δεν έχει βρει καν το χώρο, και σε ένα χρόνο λέει θα λειτουργεί η μονάδα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων. Μας έπεισε ….. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *