«Γίνε ο καλύτερός σου εαυτός»! Αυτό είναι το κεντρικό θέμα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Στις 20 Ιανουραίου ο τελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 θα βρίσκεται στα Χανιά για να μας φωνάξει να γίνουμε… ο καλύτερός μας εαυτός.

Την επομένη ο προπομπός θα βρεθεί στο Ηράκλειο, ενώ η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Μέχρι και τη μεγάλη παρέλαση στις 18 Φεβρουαρίου, το Ρέθυμνο βάζει τα γιορτινά και γίνεται το επίκεντρο της Αποκριάς στην Κρήτη, με μία σειρά από πλούσιες εκδηλώσεις και παιχνίδια.

Το μήνυμα του Δημάρχου, Γιώργου Μαρινάκη

Την Ιστορία τη γράφουν οι πρωταγωνιστές της. Στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, πρωταγωνιστές είναι οι Ομάδες του, που η κάθε μια, έχει τη δική της, πολύχρωμη, δημιουργική ιστορία.

Την καταθέτουν και την εμπλουτίζουν κάθε χρόνο με τον κόπο τους, το κέφι τους, τον εθελοντισμό τους και την αγάπη που βάζουν σε ό,τι μας παρουσιάζουν. Αυτές οι μικρές ιστορίες συνθέτουν την ονειρική ιστορία ενός θεσμού που τον βιώνει η πόλη μας, οι άνθρωποι της και οι χιλιάδες επισκέπτες της, με όλες τους τις αισθήσεις.

Σε αυτό το όνειρο, που φέτος προασπίζει το δικαίωμα στην προσβασιμότητα, μας καλεί να «συγκατοικήσουμε», να συμπορευτούμε και να συνδημιουργήσουμε, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Και όπως κάθε χρόνο, δοκιμάζει τις ευαισθησίες μας και ενεργοποιεί τη φυσική μας ροπή για το ωραίο, το χρήσιμο και το καλό. Ας προσυπογράψουμε λοιπόν, ως συγκάτοικοι και φίλοι, το δικαίωμα των συνανθρώπων μας Ηλικιωμένων, Αναπήρων, Γονιών με τα μικρά τους παιδιά, να μετακινούνται με ασφάλεια και να έχουν πρόσβαση παντού!

Στο Ρέθυμνο έχουν ήδη γίνει έργα για τη διευκόλυνσή τους, που αξίζουν το σεβασμό μας γιατί είναι η δική μας κατάθεση Πολιτισμού – Αλληλεγγύης και Ανθρωπισμού. Αξίες που διαπνέουν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι κι εμπνέουν τους υποστηρικτές του. Καλώς να ορίσετε, λοιπόν, στην αισιόδοξη συντροφιά μας και τη φιλόξενη πόλη μας!

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018

Πέπη Μπιρλιράκη, Μάνος Παλαφούτης, Πόπη Κρυοβρυσανάκη, Κώστας Μοσχάκης, Γιώργος Χάσικος, Κατερίνα Μανετάκη και Νίκος Μαρκαντώνης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)

Υπεύθυνοι Τομέων:

Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αλεξάκης, Σταμάτης Γαβαλάς, Ιωάννης Δραμηλαράκης, Θοδωρής Κελαράκης, Πέτρος Κλαψινός, Πόπη Κρυοβρυσανάκη, Kατερίνα Μανετάκη, Νίκος Μαρκαντώνης, Γιώργος Νάστος, Γιώργος Παπαδόσηφος, Ελένη Πατσαχάκη, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Λεωνίδας Πισκοπάκης, Άκης Πλαίτης, Ρένα Σειραγάκη, Γιάννης Σκαρβέλης, Δημήτρης Σκουλούδης, Μιχάλης Σταράκης, Γιώργος Σταυρουλάκης, Στεφανία Φραγκιαδάκη, Βαλάντης Χόμπης.

Δείτε τις στολές όλων των ομάδων όπως δημοσιεύτηκαν στο Rethemnos.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *