Η επιστολή διαμαρτυρίας του πρώην Α.Δ. Χανίων, Αρτέμη Κουτσαυτάκη, για την ευθανασία κουταβιών στα Χανιά

Έξι νεογέννητα κουτάβια βρέθηκαν σε κούτα στην είσοδο στις δημοτικές τουαλέτες, λίγα μέτρα μακρύτερα από το Λιμεναρχείο Χανίων και τους έγινε ευθανασία, αφού δεν μπορούσε να τα περιθάλψει κανείς.

Μπορεί το περιστατικό να είναι παλιό, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση του γνωστού για τα φιλοζωικά του αισθήματα πρώην Α.Δ. Χανίων, Αρτέμη Κουτσαυτάκη, ο οποίος εξαπολύει μύδρους στη Δημοτική Αρχή σε επιστολή του.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε Χανίων, τι έχετε να πείτε γι αυτό το περιστατικό, που αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τη θανάτωση αυτών των κουταβιών και ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη δήλωση σας στα Χανιώτικα Νέα, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα;

Ασφαλώς και γνωρίζετε τις διατάξεις του ν. 4039/2012, την υπ αριθμ. 130/2013 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και το ν. 2017/1992 «Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς», όπου ξεκάθαρα ορίζεται ότι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι ΜΟΝΟ οι ΔΗΜΟΙ και όχι οποιοσδήποτε ιδιώτης, που κατά τη δική του βούληση θα διευθύνει και θα διαχειρίζεται έμψυχα πλάσματα.

Ευθύνεται η συγκεκριμένη αλλοδαπή για το θάνατο τους, ή η έλλειψη υποδομών εκ μέρους του Δήμου και του κάθε Δήμου; Πρόσφατα φτιάξατε Δημοτικό Κτηνιατρείο αλλά δεν λειτουργεί. Έχετε φτιάξει ένα χώρο, ένα καταφύγιο, για να μπορεί να υποδεχτεί αυτά τα πλάσματα, όπως υποχρεούστε; Φυσικά όχι. Αν λειτουργεί το κτηνιατρείο θα μπορεί έστω και προσωρινά να φιλοξενήσει και τα νεογέννητα.

Με αυτό τον τρόπο προάγεται ο πολιτισμός μας; αναδυκνείεται η ευαισθησία μας; Πόσο καρό ακόμη ο κάθε Δήμος, θα περιμένει την κάθε φιλοζωική οργάνωση να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, τις δικές του υποχρεώσεις και ιδιαίτερα όταν ζορίζεται από καταγγελίες Ελλήνων ή αλλοδαπών επισκεπτών μας; Εμείς πάντως, μετά τη θανάτωση  αυτών των κουταβιών, είχαμε κάνει τις σχετικές καταγγελίες σαν ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και περιμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες στον κάθε αρμόδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *